Uvjeti kupovine

Opći uslovi poslovanja i kupovine

1. Ako kupac prihvaća ponudu, dužan je uplatiti avans u iznosu ne manjem od 30% ukupne vrijednosti ponude za što mu se izdaje avansni račun.

2. Kod plaćanja računa avans se uračunava u iznos.

3. U slučaju odustajanja od kupnje artikala naručenih po mjerama kao što su: kuhinje po mjeri, ugradbeni ormari, nestandardni artikli i sl., a prije preuzimanja od strane kupca, Sinmax d.o.o. zadržava avans u iznosu 30% od ukupne vrijednosti ponude ili računa na ime štete.

4. Način kontakta između kupca i prodavatelja do realizacije prodaje navode se na ponudi kao brojevi telefona, mobitela, e-mail adrese.

5. Krajnji dogovoreni datum isporuke do kupca ili kod osobnog preuzimanja sa skladišta maloprodaje naznačen je na avansnoj fakturi / računu.

6. Po obavijesti o spremnosti robe za isporuku, kupac je dužan najduže u roku 5 radnih dana podmiriti preostali dio vrijednosti robe i usluge u salonu i omogućiti dostavu ili kod osobnog preuzimanja preuzeti robu u narednih 7 dana.

7. Kupac ima pravo na reklamaciju u garantnom roku koji traje 12 mjeseci od dana izdavanja računa, uz priložen fiskalni račun. Rok za rješavanje reklamacije je 45 dana. Reklamacije se ne uvažavaju u slučaju minimalnog odstupanja u nijansama boja, ukoliko je fizičko oštećenje robe nastalo greškom kupca ili nestručnim rukovanjem.

8. U slučaju spora, kupac i prodavatelj će pokušati spor riješiti mirnim putem, ako to nije moguće spor će se rješavati uz stvarnu nadležnost sud na području sklapanja ponude.

9. Povrat kupljene stvari nakon preuzimanja od strane kupca moguće je ako stvar ima opravdanu reklamaciju ili materijalni nedostatak.

10. Potpisom na račun od strane našeg prodajnog osoblja potvrđujete da ste saglasni sa izborom traženog artikla, njegovim štofom, bojom, dezenom i stranom, kao i uslovima poslovanja.

11. Za sve ostale aktivnosti vezane uz prodaju i kupnju primjenjuju se važeći propisi u BiH.